Better Chance in media
Educația copiilor și tinerilor reprezintă motivul pentru care Daniel Popescu a înființat Asociația Better Chance. Se alătură însă de câte ori poate și altor cauze, participând și sprijinind acțiuni sportive, culturale și educative ale altor asociații.

 

  1. Cum ai ajuns să lucrezi în sectorul neguvernamental? A fost o întâmplare sau chiar îți doreai asta?

 De aproape 20 de ani lucrez în servicii financiare, iar contactul cu sectorul ONG a fost intamplator. O discuție cu președinta unei mari asociații care se ocupă de copii cu autism a dus la debutul activității mele în zona responsabilității sociale. Până atunci participasem la câteva acțiuni de CSR, însă nu avusesem o activitate constantă legată de o asociație sau fundație.

  1. Care este cauza pentru care ai lupta până-n pânzele albe?

Este cauza pentru care am și înființat Asociația Better Chance: educația copiilor și tinerilor. Sunt convins că putem acoperi golurile din sistemul educațional actual prin acțiuni ale organizațiilor neguvernamentale. Suntem datori să le oferim copiilor noștri o educație completă și sansa unui drum bun în viață.

  1. Te implici în comunitatea în care trăiești, tu ca cetățean? Cum? Care ar fi sfatul tău pentru alte persoane care ar vrea să facă asta?

Aș spune că voluntariatul începe să-și facă simțită prezența și la noi în țară. Încerc să aduc în rândul celor apropiați mie posibilitatea unor acțiuni pentru binele comunității. E nevoie să alungăm nepăsarea față de nevoile celor din jur. Majoritatea răspund pozitiv mesajului, iar rezultatele se văd. Observi realitatea prin ochii tăi, socializezi și îți faci prieteni noi, iar faptul că poți schimba ceva prin acțiunea ta îți dă senzația de împlinire si entuziasm pentru viitor.

  1. Cum a fost experiența ta #înstaredebine? Ai lua-o de la capăt mâine, dacă ar fi cazul?

Programul #înstaredebine a fost o experiență nouă pentru mine. Am avut însă încredere în proiectul nostru „Pasta și periuța” și asteptările au fost validate de FSDC și Kaufland, care au decis să ne sprijine.

Relaționarea cu echipa #înstaredebine a fost o continuă învățare, un schimb permanent de idei care ne-a modelat acțiunile și ne-a dat încredere că facem lucrurile așa cum trebuie.

Personal sunt pregătit pentru o nouă provocare alături de FDSC și Kaufland, pentru că impactul excelent al proiectului ne obligă să continuăm. Avem entuziasm și idei noi pentru a menține activă caravana dentară „Pasta și periuța”.

  1. Cum te relaxezi la sfârșitul unei zile obositoare?

În ultimii ani, de când împletesc jobul cu activitatea de CSR, programul zilnic e din ce în ce mai încărcat. Relaxarea e un „must” și de cele mai multe ori se petrece cu familia și prietenii. Mă încarc cu un film sau un documentar TV bun și cand e posibil fac ceva mișcare, în special înot.

  1. Cum se împacă viața de ONGist cu cea personală?

Deja activitatea ONG acaparează mult din viața personală, până acum în mod plăcut. Sunt lucruri frumoase pe care le poți face alături de prieteni și familie, mai toate acțiunile fiind un prilej de socializare și bucurie alături de ceilalți.

  1. Practici voluntariatul? Unde, cum și de ce?

Evident, practic voluntariatul în cadrul asociației noastre, însă mă alătur de câte ori se poate și altor cauze. Am participat și sprijinit acțiuni sportive, culturale și educative ale altor asociații. Îmi place să ajut, să ofer dacă am posibilitatea și de asemenea să învăț din acțiunile celorlalte organizații.

  1. Care e ideea genială de proiect pe care nu ai reușit să o implementezi încă?

Avem în tolba cu idei de proiecte una care s-ar putea dovedi genială. Profitând de experiența mea de fost jucător de șah de performanță, dorim să organizăm un festival al sporturilor minții dedicat copiilor. Pe perioada unui weekend, într-un parc bucureștean, copii pot afla tainele șahului și go-ului.

Scopul nostru este să-i atragem pe copii către practicarea acestor sporturi ale minții și să transmitem un mesaj către părinți privind rolul benefic al practicării acestor sporturi.

  1. Care ar fi trei tag-uri despre tine? (3 cuvinte care te descriu)

#FireDeschisăȘiEmpatică, #PersoanăCerebrală, #UșorÎncăpățânat.

 

Add your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *